Mausteinen Amarula-latte

Tämä mausteinen mantelimaitoon tehty latte on herkullinen lämmin juoma viileisiin päiviin. Lattesta saat juhlavamman lisäämällä siihen lorauksen Amarula-kermalikööriä.

Piparkakkulatte Amarula-liköörillä
logo

2 HLÖ

logo

0 h 15 min

AINEKSET

  • 2,5 dl vahvaa kahvia, esim. mutteripannulla keitettyä

  • 1,5 rkl kookossiirappia tai tummaa siirappia

  • 3 dl mantelimaitoa

  • 0,5 tl vaniljajauhetta

  • 1 tl ceyloninkanelia

  • 1 tl inkiväärijauhetta

  • 0,25 tl neilikkaa

  • 4-8 cl Amarula-kermalikööriä

  • 2 tähtianista

  • ceyloninkanelia

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita valmis kahvi ja siirappi ja jaa seos kahteen kuppiin. Jos lisäät juomaan Amarula-likööriä, mittaa se tässä vaiheessa kuppeihin.

    2. Kuumenna kattilassa mantelimaito ja mausteet höyryävän kuumaksi, mutta älä kiehauta. Vaahdota seos esim. maidonvaahdottimella.

    3. Kaada mantelimaitoseos kuppeihin kahvin päälle.

    4. Koristele ripauksella kanelia ja tähtianiksella.

Vinkki: Jos käytössäsi on tehokas blenderi, voit yksinkertaisesti mitata mantelimaidon, kahvin ja mausteet tehosekoittimeen ja sekoittaa täydellä teholla, kunnes seos on höyryävän kuumaa. Lisää lopuksi Amarula-likööri ja jaa juoma kuppeihin. Koristele kuten yllä.

Voit halutessasi oikaista mausteiden kanssa ja korvata juoman mausteet 2,5 tl:lla valmista piparkakkumausteseosta.

Hanna Stolt

Resepti: Hanna Stolt

Hanna Stolt on hyvinvointivalmentaja ja ruokakirjailija, joka valmistaa mieluiten kasvisvoittoista, ravitsevaa ruokaa. Hanna loihtii yksinkertaisista raaka-aineista ruokia, jotka hivelevät kaikkia aisteja.

Tutustu Hannan ruokablogiin: Gurmee.net>

Amarula Ice Coffee

Amarula Ice Coffee


Jos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä. Nautitko omasi mieluummin kylmänä vai lämpimänä? Testaa molemmat!

Katso resepti »