Roger Goulart Cava Millésimé Demi Sec

Roger Goulart Cava Millésimé Demi Sec


Lempeä & Makeahko

Label: Vähärasvainen kalaLabel: Makea jälkiruokaLabel: Itämainen ruokaLabel: Aperitiivi

17,48 €

Löydä Alkosta

Tunnetun tuottajan laadukas cava on pitkään kypsytetty makeahko kuohuviini, joka jättää raikkaan suutuntuman. Kokeilemisen arvoinen kuiviin kuohareihin tottuneille!

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Erittäin hedelmäinen, jossa valkoisia kukkia ja sitrusta, hieman paahteisuutta ja aniksen aromeja.

Maku

Puolimakea, keskihapokas, pehmeän hedelmäinen, raikkaan sitruksinen, paahteinen, kukkainen. Makeus on integroitunut viiniin hienosti, ja sokeri ei tunnu jälkimaussa joka on pikemminkin raikas ja nostattava.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Miellyttävä aperitiivi. Toimii erinomaisesti aasialaisten ruokien ja vahvasti maustettujen kalaruokien kanssa, myös erilaisille jälkiruoille kuten juustokakuille tai cupcakeille.

Valmistus

Rypäleet on viilennetty ja niiden mehu puristettu rypälelajeittain. Viini käy 16-18 asteen lämpötilassa kuorikontaktissa valikoitujen hiivojen kanssa. Perusviini on hapokasta ja sen pH on matala pitkää kypsytystä ajatellen. Pullotuksen jälkeen toinen käyminen ja ikääntyminen tapahtuu pullossa 14 asteen lämpötilassa kellareissa. Viini on kypsynyt yhteensä kaksi vuotta, joka on normaalia pidempi aika cavalle.

Tarina

Roger Goulart on espanjalaisen CVNE:n omistama viinitalo, joka valmistaa yksinomaan cava-kuohuviinejä. Roger Goulart tuottaa viinejä Kataloniassa DO Penedésin alueella, ja on yksi Espanjan vanhimmista cavan tuottajista. Roger Goulart on tunnettu erityisesti pitkään kypsytetyistä cavoistaan. DO Cavan säännöissä määritellään tietyt minimiajat cavan kypsyttämiseen, ja Goulartin cavat usein ylittävät nämä minimiajat, antaen viinien kypsyö talon historiallisissa kellareissa vielä useita kuukausia normaalia pidempään. Pitkä kypsytys syventää viinien makuja, tuo niihin paahteisia ja pähkinäisiä aromeja ja runsaampaa, kermaisempaa suutuntumaa.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

906182

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Cava - Cava

Sokeripitoisuus

35 g/litra

Rypäleet

Parellada, Xarel-lo, Macalbeo

Makeus

Puolimakea (medium dry)

Tuotenumero

1028689