Allegrini Amarone Classico 75cl

Allegrini Amarone Classico 75cl


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: GrilliruokaLabel: RiistalinnutLabel: RiistaLabel: Pataruoka

Allegrini-perheen asiantuntemuksen tulos ja todellinen klassikkoviini Valpolicella Classicon tarhoilta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tummanpunainen.

Tuoksu

Appassimento tuo viiniin aromaattista intensiteettiä, tummaa hedelmää sekä mausteisuutta ja tupakanlehden aromeja. Taustalla kirsikkaisuutta ja tuoretta hedelmää sekä maamaisuutta.

Maku

Maku on raikas ja ryhdikäs sekä puhdas. Tässä viinissä ei löydy hapettuneita eikä rustiikkeja elementtejä. Maku on samalla runsas, voimakas ja eloisa, joka pikkuhiljaa kasvaa suussa raikkaammaksi ja siinä voi aistia kahvia, tummaa suklaata, maamaisuutta ja yrttisiä vivahteita. Hapopja viinissä on yli 6g/l joka juontaa rypälelajikkeisiin ja hapokkuus on ominaista hyvässä Valpolicellan alueen viinissä. Korkea alkoholipitoisuus ei haittaa tässä tasapainoisessa kokonaisuudessa. Jälkimaku on puhdas ja kuiva sekä miellyttävän runsas ja paahteinenkin.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Laadukas Amarone, joka viihtyy laadukkaan ruoan kanssa kuten voimakkaampi riista, paahdetut tai grillatut liharuoat, pitkään haudutetut pataruoat sekä varastoidut juustot. Koska viinin tanniinirakenne ei ole kova, runsaasta mausta huolimatta, voi viiniä hyvinkin suositella hieman maustetuimpienkin, aasialaistyyppisten ruokien kanssa

Valmistus

Rypäleet poimittiin käsin syyskuun lopulla, ja kuivattiin 3-4 kuukauden ajan perinteisellä Appassimento-prosessilla, jonka aikana ne menettivät 40-45 % alkuperäisestä painostaan ja kosteuttaan. Viinifiointi tapahtui tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Kuivattujen rypäleiden rangat poistettiin, puristettiin ja käytettiin ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä 8-22 ºC:n lämpötiloissa. Maserointi kesti 25 päivää päivittäisellä pumppauksella. Maaliskuussa viini siirrettiin 100 % uusiin tammitynnyreihin (225 litraa) 18 kuukaudeksi. Sekoituksen jälkeen 7kk pullokypsytys. Allegrinin raikas tyyli siintää mm siitä, että he eivät salli Botrytis-jalohomeen tuloa rypäleisiin kuivatuksen aikana. Viinissä on 5% Oseleta-lajiketta, joka on uudelleen löydetty alueen alkuperäislajike, joka luultiin jo hävinneen kokonaan.

Tarina

Allegrini-perheen asiantuntemuksen tulos ja todellinen klassikko. Viini, joka kattaa tämän upean alueen perinteet, alueen ja tietotaidon. Viini on peräisin kunnioitettavista 37-vuotiaista viiniköynnöksistä Fumanen historiallisella Valpolicella Classicon alueella, ja on tasapainon sekä monimuotoisuuden mestari. 450-520 metriä merenpinnan yläpuolella vaihtelevalla savi- ja kalkkipitoisella vulkaanisella maaperällä kasvanut viini on todellinen klassikko ja kasvupaikkansa ilmentymä. Moderni mutta perinteitä kunnioittava Amarone on kansainvälisen lehdistön jatkuvasti palkitsema.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

15,5 %

Alkon tuotenumero

927066

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Allegrini

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Veneto - Amarone della Valpolicella

Sokeripitoisuus

2,6 g/litra

Rypäleet

Corvina, Rondinella, Oseleta, Corvione

Tuotenumero

1034068