UUTUUS

Allegrini Palazzo della Torre 75cl

Allegrini Palazzo della Torre 75cl


Mehevä & Hilloinen

Label: GrilliruokaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Mausteiset ja lihaisat makkarat

26,80 €

Löydä Alkosta

Kansainvälistä mainetta niittävä Cru-viini ja arvostetun Italialaisen viinitalon ikoniviini saa nimensä Palazzo della Torre tarhan mukaan.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tumma, mustanpuhuva

Tuoksu

Runsas tuoksu, jossa tummia marjoja, aromaattisia yrttejä, mausteita ja vaniljaa.

Maku

Seuraten tuoksua maku antaa suuntumaa sekä rakennetta. Taustalla samettiset ja hienostuneet tanniinit. Pitkä ja tyylikäs jälkimaku.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Klassinen viini riistan, naudan ja lampaankyljysten kanssa. Myös sieniruoat ja laadukkaat antipastit.

Valmistus

Käsinpoimitut rypäleet tulevat Palazzo della Torren tarhalta, keskellä Fumanea, Valpolicella Cassicon alueella. Viini valmistetaan kaksoiskäymistekniikalla. Suurin osa rypäleistä vinifioidaan heti sadonkorjuun jälkeen, kun taas loput jätetään kuivumaan (appassimento). Tammikuussa puristettujen, kuivattujen rypäleiden kanssa sekoitettu viini käy läpi toisen käymisen. Sen jälkeen sitä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 15 kuukautta. Kypsytysprosessi jatkuu isoissa tynnyreissä 2 kuukautta ja sitten 7 kuukautta pullossa. 5% sekoituksesta on sangioveto-lajiketta, joka on paikallinen klooni Sangiovese-lajikkeesta

Tarina

Viini saa nimensä Villa della Torrea ympäröivän viinitarhan mukaan. Tarhan "löysi" aikanaan Marilisa Allegrinin isä, joka näki sen potentiaalin. Palazzo della Torre oli aikanaan kaksoiskäymismenetelmän edelläkävijä: Franco Allegrinin rohkeat oivallukset ovat luoneet viinin, jolla on vahva persoonallisuus ja joka on myös erittäin monipuolinen. Maailman johtavien viinioppaiden ja -lehtien ylistämä Palazzo della Torre on yksi viineistä, joka on tehnyt Allegrinin kansainvälisesti tunnetuksi. Allegrini on Valpolicellan edelläkävijöitä monesta eri näkökulmasta ja oli aikanaan nostamassa Valpolicellan viinien laatumainetta tekemällä Cru-viinejä, tuomalla uusia istutusmenetelmiä alueelle ja luoden viineilleen kansainvälistä mainetta.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Erittäin täyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

931344

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Allegrini

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Veneto - Veronese

Sokeripitoisuus

4 g/litra

Rypäleet

Sangiovese, Corvina, Rondinella, Corvinone

Tuotenumero

1034077