Chateau Smith Cabernet Sauvignon

Chateau Smith Cabernet Sauvignon


Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: Voimakkaat juustotLabel: Lammas

21,99 €

Löydä Alkosta

HS-testivoittaja ja Viinilehden Vuoden punaviini 2019 finalisti! A Washington Cabernet with real sense of place. Ultra balanced...Ultra fine! - Charles Smith.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Tuoksu on tyylikäs, hedelmäinen, moniulotteinen; tummaa kirsikkaa, seetriä, mustaherukkaa, aavistus vaniljaa.

Maku

Maku on runsaan täyteläinen, tummaa marjaa, lyijykynää sekä metsäistä puuta. Runsas aromattinen ja moniulotteinen viini, joka tekee kunniaa Bordeaux tyylisille Cabernet Sauvignon- viineille. Pitkä jälkimaku.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Klassiset liharuuat; lampaankyljykset, pihvit sekä erilaiset grilliruoat. Erinomainen myös voimakkaampien juustojen kanssa.

Tarina

Charles Smith perusti viinitilansa Walla Wallaan Washingtonin osavaltioon vuonna 2001. Viinien mustavalkoinen, rockhenkinen maailma on helposti lähestyttävää ja viinit ovat tyyliltään ja laadultaan etikettien antaman lupauksen arvoisia. Charles Smith on ainoa viinintekijä, jonka sekä Food & Wine Magazine (vuonna 2009) että Wine Enthusiast magazine (vuonna 2014) on valinnut vuoden viinintekijäksi Yhdysvalloissa.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

928997

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Constellation

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

USA - Washington State - Washington State

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Cabernet Sauvignon

Tuotenumero

1014573Viisi tähteä = tyylikäs huippuviiniMuheva tuoksu on erittäin kypsän aromikas. Siinä on kypsiä, lähes hillomaisia marjoja ja kuivattujen hedelmien aromeja. Viinissä on mustaherukkaa, mustikkaa, sekä viikunaa, luumua ja makeaa mausteisuutta. Melko runsas, suutuntumaltaan mehukas maku seuraa aromeiltaan tummasävytteistä tuoksua. Viini on suunmyötäinen ja lämminhenkinen - helposti lähestyttävän mehukas. Lempeät parkkihapot tuovat tarvittavaa ryhtiä hedelmäisen täyteläiseen viiniin. Kokonaisuus jättää nielua lämmittävän, tammikypsytyksen sävyttämän mausteisen, varsin pitkän jälkivaikutelman.

- Viinilehti 2019


Cabernet Sauvignon -rypäleestä valmistettujen amerikkalaisten punaviinien testin voittaja. Neljä tähteä. "Syvä mustanpunainen väri. Kohtalainen tuoksu, jossa mustaherukkaa ja marjapiirakkaa sekä hiukan paahteisuutta. Maku täyteläinen ja miellyttävän tasapainoinen. Happoja hyvin, tanniinit ovat kypsät. Hyvin tyypillinen cabernet-sekoitus."

- Helsingin Sanomat 27.9.2018

Katso ohjeita