Allegrini Lugana Oasi Mantellina 75cl

Allegrini Lugana Oasi Mantellina 75cl


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Vähärasvainen kalaLabel: SushiLabel: PikkusuolaisetLabel: Äyriäiset

29,69 €

Löydä Alkosta

Luganan perinteikkään ja melko tuntemattoman alueen herkän makuinen klassikkoviini.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kirkas ja kuulas väri

Tuoksu

Vaaleaa hedelmää kuten persikkaa, sekä lievän mantelinen tuoksu on samalla runsas ja herkkä.

Maku

Kuiva ja rikas suutuntuma olematta raskas, on myös eloisan sitruksinen ja mineraalinen. Jälkimaku on miellytttävän pehmeä ja puhdas

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Kuiva ja selkeä Luganan tyylinen viini sopii erinomaisesti aperitiiviksi sekä alkupalojen tai makean veden kalojen, kuten taimenen, ahvenen ja siian, kanssa. Tämän viinin monipuolisuus menee vielä pidemmälle: Luganan maun kansainvälinen vetovoima tekee siitä täydellisen yhdistelmän raa'an kalan kanssa, kuten japanilaisten sashimi- ja sushivalmisteiden sekä teeman kansainvälisten muunnelmien kanssa. Se sopii erinomaisesti myös lohen ja tonnikalan kanssa ja sopii täydellisesti kalapohjaisen sormenruoan kanssa.

Valmistus

Käsinpoimitut rypäleet puristetaan varoen rankojen poistoin jälkeen. Alkoholikäymisen jälkeen viini kypsyi 4kk terästankeissa ja lyhyen pullokypsytyksen jälkeen vapautettiin myyntiin. Rypäle, jota viime aikoihin asti kutsuttiin Trebbiano di Luganaksi ja jonka uskottiin kuuluvan laajempaan Trebbiano-perheeseen, onkin äskettäisen DNA-profiloinnin mukaan Verdicchio, eikä se jaa mitään Trebbiano-rypäleen kanssa. Turbiana on siis Verdicchio, josta on Gardajärven alueen ainutlaatuisessa maaperässä ja ilmastossa tullut oma rypäleensä.

Tarina

Lugana Oasi Mantellina on yksi Allegrinin uusista haasteista, hankittuaan 40 hehtaaria maata Pozzolengon kunnasta. Keskiaikaisen kylän rinteiltä Guyot-sidotut viinitarhat ulottuvat pieneen järveen asti, joka lainaa nimensä suojelualueelle tai "keitaalle". Täällä savimaat muuttuvat hiekkaisemmiksi, ja niissä on runsaasti sorapitoisuutta. Viinit ovat siksi vähemmän mineraalisia ja vähemmän hapokkaita, ja niitä kaikkia rikastaa ainutlaatuisista savesta koostuva maaperä, joka erehtymättä heijastuu Turbiana-rypäleissä. Oasi Mantellinan alueen järven ympäristössä asuu yli 60 eläinlajia, joista osa on harvinaisia. Nämä ovat pääasiassa lintuja, jotka pysähtyvät tänne muuttojensa aikana. Alue kuuluu Lombardiaan ja Oasi Matellina sijaitsee historiallisella viinintuotantoalueella Pozzolengossa, Bresciassa, Gardajärven eteläpuolella.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13 %

Alkon tuotenumero

902278

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Allegrini

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Veneto - Lugana

Sokeripitoisuus

2,2 g/litra

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1034076