Paikallinen Ekosertifiointi
Champagne Mailly Grand Cru Brut Réserve

Champagne Mailly Grand Cru Brut Réserve


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Rasvainen kalaLabel: AperitiiviLabel: ÄyriäisetLabel: Blinit

54,98 €

Löydä Alkosta

Rodukas Grand Cru Samppanja Maillyn kylästä on täydellinen valinta tyylikkääksi aperitiiviksi, cocktailtilaisuuksiin ja ruokasamppanjaksi.

Ruoka ja kuvaus

Väri

kullankeltainen. Tyylikäs ja runsas mousse. Väri viittaa paitsi talon tyyliin myös siihen, että Maillyn perus-Samppanjassakin on korkeamåi määrä reserve-viinejä jopa 10 vuoden ikäisiä.

Tuoksu

Kahittynyt ja tyylikkään hienovarainen tuoksu on paahteinen ja kermainen sekä puhdaspiirteinen. Erotat kypsiä omenia sekä persikan ja aprikoosin vivahteita sekä pähkinäisyyttä.

Maku

Puhdas, elegantti ja runsaan hedelmäinen sekä paahteinen maku on leveän hedelmäinen ja toistaa tuoksujen aromeja. Hienovarainen kehiittyneisyys ja monivivahteinen maku on runsaan tyylikäs. Pehmeä mousse ja eloisuus tuo kepeyttä mutta jälkimaussa on briossimaista pähkinäisyyttä

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

täydellinen valinta tyylikkääksi aperitiiviksi, cocktailtilaisuuksiin ja ruokasamppanjaksi. Vaaleille liharuoille sekä runsaille kala-ja äyriäisruoille.

Valmistus

Manuaalinen korjuu ja tertut puristetaan kokonaisina. Vain ensimmäisen puristuksen mehu käytetään omaan samppanjaan. Alkoholikäyminen viileässä ja malolaktinen käyminen osittain tammitynnyreissä. Varastointi Maillyn omissa kalkkikiveen hakatuissa kellareissa. Viini on monocru, eli jokaisen 600 palstan viinit valmistetaan erikseen ja tuoreeseen viiniin sekoitetaan n 30-40% tankki-ja tynnyrikypsytettyjä viinejä 10 eri sadon tuotannosta. Dosage n 8g/l

Tarina

Mailly Grand Cru on monella tapaa erilainen osuuskunta. Kaikki sen viljelijöiden tarhat sijaitsevat Mailly Champagnen grand cru -kylässä, mikä tekee viineistä automaattisesti monocru-samppanjoita. Mailly Grand Cru – tarhat käsittävät 70 hehtaaria parhaita viljelyspalstoja Mailly Champagnen Grand Cru-kylässä Montagne de Reimsin sydämessä. Viinitarha on jaettu 480 nimettyyn palstaan, istutettu kahdelle jaloille samppanjalajikkeille, Pinot Noirille (75%) ja Chardonnaylle (25%). Viiniköynnöksiä hoitaa rakkaudella noin 80 viininviljelijää, kaikki polveutuvat siitä kourallisesta miehiä, jotka yhdessä vuonna 1929 perustivat tämän tilan ja osuuskunnan ja päättivät todistaa Maillyn terroirin upeat mahdollisuudet. Tämä tavoitteen mielessä he ovat jo vuosia soveltaneet kestävän kehityksen viljelysmenetelmiä – ollakseen hyviä maaperälle ja ympäristölle. Tila on HVE sertifioitu. Maillyn kalkkinen maaperä ja suurimmaksi osaksi pohjoiseen viettävät tarhat tuo Pinot Noir-viineihin uniikin, mineraalisen raikkauden joka saumattomasti sulautuu yhteen Chardonnay:n eleganssin kanssa muodostaen täsyiverisen Grand Cru Samppanjan.

Palkinnot

91p Wine enthusiast Viinilehti ***** "luonteikas viini, edullinen ostos. Vuoden samppanja 2023, 2022, 2021 finalisti

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

923308

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Mailly Grand Cru

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

9 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1028889


Katso ohjeita