Allegrini BelPasso

Allegrini BelPasso


Mehevä & Hilloinen

Label: Tapas ja AntipastiLabel: GrilliruokaLabel: PorsasLabel: Seurustelujuoma

16,30 €

Löydä Alkosta

Viinilehdeltä neljä tähteä ja harmoninen, laadultaan erinomainen - maininta. Yksi Italian arvostetuimmista tuottajista masteroi Valpolicellan alueen viinit ja perinteet sekä uudistumisen taidon.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tummanpunainen

Tuoksu

Luumuinen, kirsikkainen ja raikas tuoksu, josta löytää vihreitä yrttejä, tummaa kirsikkaisuutta ja herukkaisuutta.

Maku

Vaikuttavasti taustalla häämöttäva rakenne ja ryhdikkyys sointuu tyylikäästi yhteen klassiseen yhdistelmään hapokkuutta ja hienostuneita tanniineja.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Punaisen lihan, lammasruokien ja lihapohjaisten pastaruokien kanssa soveltuva viini on myös erinomainen pitkään haudutettujen patojen sekä riistalintujen ja sieniruokien kanssa.

Valmistus

Rypäleistä 15% on kuivattu kaksi kuukautta, mikä lisää rakennetta ja tiivistää viinin antaen sille ihanan luonteen. Kuivattujen rypäleiden viini sekoitetaan tavalliseen tapaan valmistettuun viiniin. Yksitoista kuukautta tynnyrikypsytystä luo täydellisen harmonian. Näin viini saa rakennetta ja makua, muttei perinteisen Ripasso-menetelmän rustiikkisuutta. Rypälesekoitus on perinteinen Valpolicellan, mutta lisäksi pieni osa Cabernet Sauvignon- ja Merlot-lajikkeita.

Tarina

Allegrinin päätös tehdä Valpolicellan alueen viinejä Ripasso-menetelmän ulkopuolella, jotka luokitellaan IGT-viineiksi oli rohkea ja edelläkävijän teko. BelPasso on yksi näistä viineistä, joka tulevat vain heidän omilta tarhoiltaan Valpolicellasta, mutta lisätään hieman alueen ulkopuolisia lajikkeita ja hiukan Apassimento (kuivattuja) tuoreita rypäleitä.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

941207

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Allegrini

Suljenta

Puristekorkki

Alue

Italy - Veneto - Veneto

Sokeripitoisuus

5 g/litra

Rypäleet

Merlot, Rondinella, Cabernet Savignon, Corvione, Corvina Veronese

Tuotenumero

1035725