Glöet-juustokakku

Tämä kaunis raikkaan joulumausteinen glögijuustokakku maistuu ihanalta Glöet-glögiskumpan kanssa.

Glöet-juustokakku
logo

8+ HLÖ

logo

1 h 0 min

Pohja:

AINEKSET

  • 75 g piparkakkuja

  • 75 g Digestive keksejä

  • 50 g voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit pieneksi muruksi esim tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.

Täyte:

AINEKSET

  • 5 liivatelehteä

  • 2 dl kuohukermaa

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 1dl tomusokeria

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl kardemummaa

  • ½ appelsiinin raastettu kuori

  • ¾ dl Glöet glögikuohuviiniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon.

    2. Kuumenna Glöet-glögikuohuviini. Liuota hyvin puristetut liivatteet Glöetin sekaan. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Kiille:

AINEKSET

  • 3 liivatelehteä

  • ½ dl mansikka- tai mustikkamehua

  • 1 dl Glöet-glögikuohuviiniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta mehu kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana Glöet kuohuviinin joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja laita kakku vielä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai mielellään yön yli.

Koristeeksi (esimerkiksi):

AINEKSET

  • marenkia

  • pieniä karkkikeppejä

  • viikunoita

  • rosmariinin oksia

  • pensasmustikoita

VALMISTUSOHJEET

    1. Koristele Glöetjuustokakku toiselta reunalta. Ensin murskattua marenkia ja päälle viikunan siivuja, rosmariinin oksia, marjoja ja karkkikeppejä.