Rosé-vadelmasorbet

Roseeviinisiirapista ja vadelmista tehty kylmä sorbet sopii erityisesti lämpimän päivän jälkiruoaksi.
Rosé-vadelmasorbet
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
4 HLÖ
+ 60 MIN
Ainekset:
4 dl roseeviiniä
1 ½ dl sokeria
400 g jäisiä vadelmia
minttua ja syötäviä kukkia koristeluun
Valmistusohjeet:
1 Kiehauta roseeviini ja sokeri pienessä kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Anna siirapin jäähtyä, tämä käy nopeiten jos kaadat siirapin kuumasta kattilasta toiseen astiaan
2 Sekoita jäähtynyt siirappi ja vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Aja tasaiseksi ja kaada kakku- tai leipävuokaan. Pakasta sorbet vuoassa noin 2 tuntia.
3 Annostele annosmaljoihin, koristele mintulla ja nauti. VINKKI! Tarjoile sorbet jälkiruokana lämpimänä kesäpäivänä viinilasissa ja kaada lisää roseeviiniä sorbetin päälle.
Tara Junker
Ohje ja kuva: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin
Valmistusohjeet:
1 Kiehauta roseeviini ja sokeri pienessä kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Anna siirapin jäähtyä, tämä käy nopeiten jos kaadat siirapin kuumasta kattilasta toiseen astiaan
2 Sekoita jäähtynyt siirappi ja vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Aja tasaiseksi ja kaada kakku- tai leipävuokaan. Pakasta sorbet vuoassa noin 2 tuntia.
3 Annostele annosmaljoihin, koristele mintulla ja nauti. VINKKI! Tarjoile sorbet jälkiruokana lämpimänä kesäpäivänä viinilasissa ja kaada lisää roseeviiniä sorbetin päälle.
Tara Junker
Ohje ja kuva: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin
Ainekset:
4 dl roseeviiniä
1 ½ dl sokeria
400 g jäisiä vadelmia
minttua ja syötäviä kukkia koristeluun