Superhelppo sushikulho

Onko mielikuvasi itse tehdystä sushista liuta voimasanoja, hikikarpalot otsalla ja kasa epämääräisen näköisiä muka-makeja... Unohda nysväys, vaan älä makua! Helppoa helpomman sushin voi nimittäin rakentaa suoraan kulhoon. Nauti Nevermind-roseviinin kanssa.
Helppo sushikulho ja viinisuositus
2 HLÖ
15-30 MIN
1 Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta riisi viinietikalla, suolalla ja sokerilla.
2 Pilko kurkku, avokado ja kevätsipuli. Lusikoi riisi kahden kulhon pohjalle. Nostele täytteet riisin päälle.
3 Purista lohen päälle puolikkaan limetin mehu ja koristele annos seesaminsiemenillä.
4 Tarjoa sushikulhot soijakastikkeen, wasabin ja gari-inkiväärin kanssa.
5 Kaada lasiin Nevermind-roseviiniä ja nauti.

Valmistuksen kriittiset vaiheet:

PUUTTUVAT RAAKA-AINEET: Älä lannistu, jos kaikkia tarvittavia raaka-aineita ei löydy kaupasta tai kotoa. Sushiriisin voi vaihtaa puuroriisiin (tai vaikka tavalliseen, ei ole niin justiinsa), riisiviinietikan voi puolestaan korvata limetinmehulla. Eivätkä muutkaan raaka-aineet ole kiveen hakattuja, vaan valitse juuri ne maut, joista eniten pidät (tai jääkaapista sattuu kulloikin löytymään).

RIISI: Noudata ainakin sinnepäin riisipaketin keittoaikaa, jottei riisistä tule riisipuuroa. Tosin, tarvittaessa voit vaihtaa sushiriisin puuroriisiin. Älä silloinkaan keitä riisistä puuroa. (Keitä tällöin puuroriisi väljässä vedessä kypsäksi ja valuta hyvin.)

ITSEKRITIIKKI: Ole oman elämäsi Picasso. Maalaa suurella pensselillä, mikäli pieni piperrys ei ole oma juttusi. (Toisaalta myös vasemmalla kädellä tehdystä sushikulhosta saa Instagram-kelpoisen kuvan parin filtterin avulla.)

WASABI: Annostele wasabia erilliseen kippoon ja lisää sitä annokseen pieni tujaus kerrallaan.

200 g sushiriisiä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
150 g graavilohta
10 cm pätkä kurkkua avokado
1 kevätsipuli
seesaminsiemeniä
1 limetti
soijakastiketta
wasabia
gari-inkivääriä
Lisää muistilistaan

Suositukset