Juustoleipä

Täydellinen herkku leffailtaan tai vaikka mökille Lapin reissulle! Juustoleipä on helppo valmistaa myös grillissä. Nappaa keittiömestari Sirly Ylläsjärven ohje.

Sirly Ylläsjärven juustoleipä
logo

6

logo

0 h 20 min

Kun maailman parhaimpiin lukeutuva autourheilija Emma Kimiläinen vieraili Sirly Ylläsjärven Elämäni Lappi -podcastissa, tätä juustoleipää valmistettiin pitkän kelkkailupäivän päätteeksi. Kuuntele jakso Pod playsta

AINEKSET

  • 1 iso vaalea leipä, ranskanleipä tai vastaava

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 nippu persiljaa

  • 300 g voita

  • 400 g raclettejuustoviipaleita

  • suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään.

    2. Lämmitä kaasugrilli tai hiiligrilli 200 asteeseen (voit tehdä vaihtoehtoisesti myös 200 asteisessa uunissa)

    3. Leikkaa leipään viillot pitkittäin ja poikittain, kuten kuvassa. Nosta leipä esim. Weberin paisto vuokaan tai pannulle.

    4. Pilko kuorittu valkosipuli sekä persilja (säästä hieman viimeistelyyn) ja sekoita pehmeään voihin. Mausta suolalla ja pippurilla.

    5. Voitele välit reilusti valkosipulivoilla ja laita juustoviipale jokaiseen väliin.

    6. Paista grillissä kunnes juusto on kunnolla sulanut.

    7. Koristele persiljalla ja tarjoile kuumana!

Sirly Ylläsjärvi

Sirly Ylläsjärvi, keittiömestari, Aurora Estate

Diili- ja Kokkisota-ohjelmista tuttu palkittu keittiömestari Sirly Ylläsjärvi pyörittää boutique-hotelli Aurora Estatea napapiirin pohjoispuolella Kolarissa. Sirlyn keittiössä keskiössä on aina maku ja sen jälkeen kauneus.

porotartar resepteja ja elamyksia ruokakirja

Porotartar


Raa’an lihan syöminen voi tuntua hassulta. Tartarfanit kuitenkin ymmärtävät, että laadukas liha on parhaimmillaan juuri tässä muodossa. Katso keittiömestari Sirly Ylläsjärven ohje kirjasta Reseptejä ja elämyksiä, Lapin 8 vuodenaikaa

Katso resepti »