Aurinkoinen butternut-kurpitsapizza

Piristä pizzaa myski- eli butternut-kurpitsalla ja avokadolla ja valuta oliiviöljyssä. Nautitaan Two Oceans -viinin kanssa.
Aurinkoinen butternut-kurpitsapizza
Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
Pohja
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
n. 4 1⁄2 dl vehnäjauhoja
1⁄2 tl suolaa
1 tl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
Täyte
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulikynttä, murskattuna
1⁄2 butternutkurpitsa
1 avokado
150 g sinihomejuustoa
tuoretta pinaattia
anananskirsikoita
Pohjan valmistus
1 Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi.
2 Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos, suola ja hunaja veteen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
3 Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
4 Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. (Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan.)
5 Nosta pizzapohja pellille, ja anna kohota noin 10 minuuttia liinalla peitettynä.
Täyte
1 Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli.
2 Puolita butternut-kurpitsa, paahda se 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja leikkaa se tämän jälkeen kuutioiksi. Butternutkurpitsan voi vaihtoehtoisesti kuutioida ja keittää vedessä pehmeäksi.
3 Leikkaa avokado siivuiksi.
4 Levitä oliiviöljy-valkosipuliseos pizzapohjalle ja laita butternut kuutiot, pinaatti ja sinihomejuusto päälle.
5 Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
6 Koristele tuoreilla pinaatinlehdillä, avokadosiivuilla ja ananaskirsikoilla. Valuta oliiviöljyä päälle.

Pizza paistuu myös grillissä öljyllä voidellun folion päällä, jolloin pohjaa paistetaan ensin 2-3 minuuttia molemmin puolin, minkä jälkeen lisätään vasta täytteet.

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan. Two Oceans -viineillä on ilo jakaa kahdeksan herkullista reseptiä kanssanne.

Pohjan valmistus
1 Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi.
2 Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos, suola ja hunaja veteen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
3 Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
4 Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. (Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan.)
5 Nosta pizzapohja pellille, ja anna kohota noin 10 minuuttia liinalla peitettynä.
Täyte
1 Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli.
2 Puolita butternut-kurpitsa, paahda se 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja leikkaa se tämän jälkeen kuutioiksi. Butternutkurpitsan voi vaihtoehtoisesti kuutioida ja keittää vedessä pehmeäksi.
3 Leikkaa avokado siivuiksi.
4 Levitä oliiviöljy-valkosipuliseos pizzapohjalle ja laita butternut kuutiot, pinaatti ja sinihomejuusto päälle.
5 Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
6 Koristele tuoreilla pinaatinlehdillä, avokadosiivuilla ja ananaskirsikoilla. Valuta oliiviöljyä päälle.

Pizza paistuu myös grillissä öljyllä voidellun folion päällä, jolloin pohjaa paistetaan ensin 2-3 minuuttia molemmin puolin, minkä jälkeen lisätään vasta täytteet.

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan. Two Oceans -viineillä on ilo jakaa kahdeksan herkullista reseptiä kanssanne.

Pohja
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
n. 4 1⁄2 dl vehnäjauhoja
1⁄2 tl suolaa
1 tl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
Täyte
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulikynttä, murskattuna
1⁄2 butternutkurpitsa
1 avokado
150 g sinihomejuustoa
tuoretta pinaattia
anananskirsikoita
Lisää muistilistaan