Gigli fiorentini in crema di pomodori

Kylmä kasvispasta tuo nopeasti keveyttä arkeen. Nauti italialaisen Ruffino-viinin kanssa.

Kylmä kasvispasta + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

AINEKSET

AINEKSET

  • Gigli Fiorentini tai Fusilli-pastaa

  • (Toscanalainen pastamalli Gigli Fiorentini on Suomessa harvinainen, mutta voit korvata sen Fusilli-pastalla)

  • 200 g kypsiä tomaatteja

  • pieni tölkki kapriksia (35 g)

  • noin 12 kpl kivettömiä oliiveja

  • kuivattua oreganoa

  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

  • 100 g Buffalo mozzarellaa

  • tuoretta basilikaa

  • runsaasti extra virgin oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi.

    2. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä, anna kuivahtaa pieni hetki ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon loraus oliiviöljyä.

    3. Pese kypsät tomaatit ja laita ne tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kaprikset, oliivit, oregano, pippuri, suola ja basilikan lehdet sekä iso loraus oliiviöljyä. Pyöräytä sekaisin. Voit vaihtoehtoisesti käyttää sauvasekoitinta.

    4. Sekoita kastike sekä leikatut tai revityt mozzarellan palat pastan joukkoon ja koristele basilikan lehdillä.