Gigli fiorentini in crema di pomodori
Kylmä kasvispasta tuo nopeasti keveyttä arkeen. Nauti italialaisen Ruffino-viinin kanssa.
AINEKSET
AINEKSET
Gigli Fiorentini tai Fusilli-pastaa
(Toscanalainen pastamalli Gigli Fiorentini on Suomessa harvinainen, mutta voit korvata sen Fusilli-pastalla)
200 g kypsiä tomaatteja
pieni tölkki kapriksia (35 g)
noin 12 kpl kivettömiä oliiveja
kuivattua oreganoa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
100 g Buffalo mozzarellaa
tuoretta basilikaa
runsaasti extra virgin oliiviöljyä
VALMISTUSOHJEET
Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi.
Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä, anna kuivahtaa pieni hetki ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon loraus oliiviöljyä.
Pese kypsät tomaatit ja laita ne tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kaprikset, oliivit, oregano, pippuri, suola ja basilikan lehdet sekä iso loraus oliiviöljyä. Pyöräytä sekaisin. Voit vaihtoehtoisesti käyttää sauvasekoitinta.
Sekoita kastike sekä leikatut tai revityt mozzarellan palat pastan joukkoon ja koristele basilikan lehdillä.
Mangoldi cacio e pepe
Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii ranskalaisen LYV Sauvignon Blanc -viinin sitruksisen raikkauden kanssa. Maista ja ihastu Tara Junkerin ohjeeseen!
Katso resepti »Ruokaisa tofu-pastasalaatti
Tämä nopeasti valmistuva tofupohjainen salaatti sopii helpoksi kasvislounaaksi raikkaan vegaanisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Viisi herkulllista ruoka & viinikomboa
Ruoan ja viinin yhdistäminen on parhaimmillaan unohtumaton kokemus. Kurkkaa viinikirjoittaja Ilkka Sirénin viinisuosikit viidelle klassikkoruoalle kuten sinihomejuustolle, sushille tai kunnon grillipihville.
Lue lisää »Miten cava ja prosecco eroavat toisistaan?
Kukkaroystävällisten kuohuviinien trendiä ajavat espanjalainen cava ja italialainen prosecco. Näillä kahdella kuohuvalla on paljon muitakin eroja kuin maantieteellinen sijainti.
Lue lisää »