Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Keitetyt latva-artisokat ovat herkullinen kasvisruokailijan vaihtoehto esimerkiksi rapuillallisilla.
Sopiva määrä latva-artisokkia: 1 artisokka / hlö
1 dl kevytmajoneesia
1 dl ranskankermaa
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi
2 tl sinappia
ripaus suolaa
Valmistusaika: 10 minuuttia
Murra artisokan varsi poikki pöydänkulmaa vasten, niin kuidut lähtevät varren mukana. Jos käytät veistä, sitkeät kuidut jäävät kukkapohjukseen.
Keitä latva-artisokkia suolalla maustetussa vedessä noin 30–45 minuuttia. Veden on peitettävä latva-artisokat kokonaan, muuten ne tummuvat.
Nosta latva-artisokka lämpimänä ruokailijan lautaselle ja tarjoa se limettiaiolin tai sitruunalla maustetun voin kanssa.
Syö artisokka irrottamalla suomut yksi kerrallaan, dippaa aioliin tai sitruunavoihin ja nautiskele sormin hampaiden välistä vetäen. Lopulta lautasellasi on herkullinen artisokanpohja. Nyhtäise siitä parta irti ja nautiskele herkkupala viimeiseksi veitsellä ja haarukalla.
Sekoita majoneesi ja ranskankerma.
Mausta kastike limetinkuoriraasteella, -mehulla, sinapilla ja ripauksella suolaa.
Anna maustua jääkaapissa
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Katso resepti »Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii ranskalaisen LYV Sauvignon Blanc -viinin sitruksisen raikkauden kanssa. Maista ja ihastu Tara Junkerin ohjeeseen!
Katso resepti »Tämä nopeasti valmistuva tofupohjainen salaatti sopii helpoksi kasvislounaaksi raikkaan vegaanisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Huippukeittiömestari Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Katso resepti »