Keitetyt latva-artisokat

Keitetyt latva-artisokat ovat herkullinen kasvisruokailijan vaihtoehto esimerkiksi rapuillallisilla.

Latva-artisokka
Latva-artisokka
logo

1 HLÖ

logo

1 h 0 min

Sopiva määrä latva-artisokkia: 1 artisokka / hlö

limettiaioli 4-6 hengelle

AINEKSET

  • 1 dl kevytmajoneesia

  • 1 dl ranskankermaa

  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 tl sinappia

  • ripaus suolaa

  • Valmistusaika: 10 minuuttia

VALMISTUSOHJEET

    1. Murra artisokan varsi poikki pöydänkulmaa vasten, niin kuidut lähtevät varren mukana. Jos käytät veistä, sitkeät kuidut jäävät kukkapohjukseen.

    2. Keitä latva-artisokkia suolalla maustetussa vedessä noin 30–45 minuuttia. Veden on peitettävä latva-artisokat kokonaan, muuten ne tummuvat.

    3. Nosta latva-artisokka lämpimänä ruokailijan lautaselle ja tarjoa se limettiaiolin tai sitruunalla maustetun voin kanssa.

    4. Syö artisokka irrottamalla suomut yksi kerrallaan, dippaa aioliin tai sitruunavoihin ja nautiskele sormin hampaiden välistä vetäen. Lopulta lautasellasi on herkullinen artisokanpohja. Nyhtäise siitä parta irti ja nautiskele herkkupala viimeiseksi veitsellä ja haarukalla.

Helppo limettiaioli

AINEKSET

    VALMISTUSOHJEET

      1. Sekoita majoneesi ja ranskankerma.

      2. Mausta kastike limetinkuoriraasteella, -mehulla, sinapilla ja ripauksella suolaa.

      3. Anna maustua jääkaapissa

    tiina_rantanen_10

    Resepti

    Ruokatoimittaja Tiina Rantanen