Keitetyt latva-artisokat

Keitetyt latva-artisokat ovat herkullinen kasvisruokailijan vaihtoehto esimerkiksi rapuillallisilla.
1 HLÖ
45-60 MIN
AINEKSET
1 artisokka / hlö
limettiaioli 4-6 hengelle
1 dl kevytmajoneesia
1 dl ranskankermaa
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi
2 tl sinappia
ripaus suolaa
Valmistusaika: 10 minuuttia
1 Murra artisokan varsi poikki pöydänkulmaa vasten, niin kuidut lähtevät varren mukana. Jos käytät veistä, sitkeät kuidut jäävät kukkapohjukseen.
2 Keitä latva-artisokkia suolalla maustetussa vedessä noin 30–45 minuuttia. Veden on peitettävä latva-artisokat kokonaan, muuten ne tummuvat.
3 Nosta latva-artisokka lämpimänä ruokailijan lautaselle ja tarjoa se limettiaiolin tai sitruunalla maustetun voin kanssa.
4 Syö artisokka irrottamalla suomut yksi kerrallaan, dippaa aioliin tai sitruunavoihin ja nautiskele sormin hampaiden välistä vetäen. Lopulta lautasellasi on herkullinen artisokanpohja. Nyhtäise siitä parta irti ja nautiskele herkkupala viimeiseksi veitsellä ja haarukalla.
Helppo limettiaioli
1 Sekoita majoneesi ja ranskankerma.
2 Mausta kastike limetinkuoriraasteella, -mehulla, sinapilla ja ripauksella suolaa.
3 Anna maustua jääkaapissa
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
1 Murra artisokan varsi poikki pöydänkulmaa vasten, niin kuidut lähtevät varren mukana. Jos käytät veistä, sitkeät kuidut jäävät kukkapohjukseen.
2 Keitä latva-artisokkia suolalla maustetussa vedessä noin 30–45 minuuttia. Veden on peitettävä latva-artisokat kokonaan, muuten ne tummuvat.
3 Nosta latva-artisokka lämpimänä ruokailijan lautaselle ja tarjoa se limettiaiolin tai sitruunalla maustetun voin kanssa.
4 Syö artisokka irrottamalla suomut yksi kerrallaan, dippaa aioliin tai sitruunavoihin ja nautiskele sormin hampaiden välistä vetäen. Lopulta lautasellasi on herkullinen artisokanpohja. Nyhtäise siitä parta irti ja nautiskele herkkupala viimeiseksi veitsellä ja haarukalla.
Helppo limettiaioli
1 Sekoita majoneesi ja ranskankerma.
2 Mausta kastike limetinkuoriraasteella, -mehulla, sinapilla ja ripauksella suolaa.
3 Anna maustua jääkaapissa
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
AINEKSET
1 artisokka / hlö
limettiaioli 4-6 hengelle
1 dl kevytmajoneesia
1 dl ranskankermaa
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 valkosipulinkynsi
2 tl sinappia
ripaus suolaa
Valmistusaika: 10 minuuttia
Lisää muistilistaan