Viinilöydöt pääsiäiseen Alkon verkkokaupasta

Viiniraati maisteli kolme kiinnostavaa italialaista punaviiniä Alkon verkkokaupan valikoimasta – tutustu ja tilaa suosikkisi pääsiäisen pyhiksi.

paasiaisen_punaviinit_alkon_verkkokaupasta_mitalilla 2023

Nämä kolme viinitärppiä pääsiäiseksi löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta. Tilaa juomat näppärästi ilman toimitusmaksua ja nouda valitsemastasi Alkosta ilman ruuhkia. Teethän pääsiäistilauksesi viimeistään 28.3. Lue lisää miten käytät Alkon verkkokauppaa

I.L.O. Susumaniello Rosso

I.L.O. nimi tulee latinan kielen sanoista Illuminare (valaista, tuoda esille), Legatum perintö), Originalis (alkuperäinen)

"Susumaniello on Etelä-Italian Apulian viinialueen aito alkuperäinen rypälelajike, joka oli jo häviämässä, kunnes viljelmät pelastettiin. Tämän rypälelajikkeen viinejä löytyy Alkosta vain muutama."

"Runsas, täyteläisen mehukas ja lempeä viini, jossa on pehmeät tanniinit ja runsaan alkoholisuuden (15 %) tuoma lämpö. Aromeissa löytyy paljon luumuisuutta ja mesimarjaa, hieman savuisuutta, raikas jälkimaku. Sopii moneen makuun mukavan pehmeytensä ansiosta. Nauti sellaisenaan tai yhdistä rennoille ja runsaille liharuoille kuten lammaspadalle tai voimakkaille kypsytetyille juustoille."

Tässä on hyvä kokoelma mielenkiintoisia alkuperäisrypälelajikkeita eri puolilta Italiaa – tutustu vaikka kaikkiin

Saragat Monica di Sardegna

Monica on monille tuntematon rypälelajike, jota viljellään oikeastaan vain Sardiniassa. Jos pidät Pinot Noireista, saatat pitää myös Monicasta.

"Aromeissa metsämustikkaa ja kirsikkaa. Keskitäyteläinen ja raikas maku on mineraalisen hapokas ja ryhdikäs. Saragat-viini toimii karitsan sisäfileen kanssa, jossa mukana tomaattinen lisäke. Kokeile myös peuran lihan ja karpalokastikkeen kanssa, tai possun sisäfileelle kermakastikkeella tai ylikypsälle possun niskalle."

"Kaunis hieman pullea pullo, jonka etiketti on saanut inspriraationsa sardinialaisesta käsityöperinteestä."

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

Todellinen Toscanan klassikkoviini, jota on valmistettu ensi kerran vuonna 1927 Aostan herttualle. Riserva Ducale tarkoittaa: varattu herttualle.

"Tämä tyylikäs pääasiallisesti Sangiovese-rypäleestä valmistettu Riserva-laatuluokiteltu viini suorastaan huutaa ruokaa rinnalleen. Rasvainen entrecöte, karitsan kareet, t-luupihvi tai pala kypsää parmesan-juustoa saa viinin ja ruoan loistamaan yhdessä. Kokeile myös pitkään matalassa lämmössä hitaasti kypsytetyn yrttisen lampaanviulun kanssa."

Chianti Riserva -laatuluokiteltuja viinejä on kypsytetty vähintään kaksi vuotta.

"Aromeissa kypsää kirsikkaa ja punaista marjaa, mukavaa tammisuutta ja nahkaisuutta. Tanniinit ovat tuhdit vaikkeivät hyökkäävät, suutuntumassa napakkaa hapokkuutta ja upeaa ryhdikkyyttä. Viilennä puoli tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua."

Vinkki! Anna Ruffino-viinin aueta lasissa – kaada vieraille laseihin ja maistelkaa, miten viini maku kehittyy kun se saa happea.

Herkullista pääsiäisen aikaa!

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Sillanpää ja Nina Witikka sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.

Haluatko jatkossakin sesongin viinisuositukset ja ruokavinkit? Tilaa Viinimaan uutiskirje sähköpostiisi >>