Frosé eli jäinen roseviinidrinkki

Raikkaan roseviinin voi nauttia vieläkin raikkaampana - jäädytetyn hileisenä froséena.
Frosé eli jäinen roseviinidrinkki
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
2 HLÖ
+ 60 MIN
8 %
Ainekset:
4 cl roseviiniä esim. Chill Out
1/2 dl sokerilientä (ks erillinen ohje)
yhden limen mehu
Sokeriliemi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
Valmistusohjeet:
1 Kaada roseviini jääpalapusseihin tai jääpalarasiaan ja pakasta vähintään kaksi tuntia.
2 Laita jäätyneet roseviinikuutiot, sokeriliemi ja limenmehu tehosekoittimeen.
3 Kaada kauniisiin laseihin ja tarjoa nopeasti.
Sokeriliemi:
1 Keitä yhtä suuri määrä sokeria ja vettä kattilassa matalalla lämmöllä pari minuuttia eli kunnes sokeri on sulanut veteen.
2 Anna jäähtyä. Säilytä valmis liemi jääkaapissa puhtaassa lasipullossa.
Valmistusohjeet:
1 Kaada roseviini jääpalapusseihin tai jääpalarasiaan ja pakasta vähintään kaksi tuntia.
2 Laita jäätyneet roseviinikuutiot, sokeriliemi ja limenmehu tehosekoittimeen.
3 Kaada kauniisiin laseihin ja tarjoa nopeasti.
Sokeriliemi:
1 Keitä yhtä suuri määrä sokeria ja vettä kattilassa matalalla lämmöllä pari minuuttia eli kunnes sokeri on sulanut veteen.
2 Anna jäähtyä. Säilytä valmis liemi jääkaapissa puhtaassa lasipullossa.
Ainekset:
4 cl roseviiniä esim. Chill Out
1/2 dl sokerilientä (ks erillinen ohje)
yhden limen mehu
Sokeriliemi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
Lisää muistilistaan