Tanniinit – tiedä kaikki viinin tanniineista
Tutustu viinin tanniineihin ja katso vähätanniininen sekä runsastanniininen viinivinkki!
Lue lisää »Katso täsmävinkit mehevistä luomupunaviineistä erilaisille riistaruoille.
Täyteläisen muhkea ja runsaan marjaisa chileläinen luomupunaviini on mukavan notkeatanniininen.
Viini sopii niin riistalle kuin voimakkaammille riistalinnuille. Nauti vaikkapa peuranpaistin tai sorsanrinnan kanssa.
Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon sorsaresepti.
Roseeksi jätetty filee vaatii viiniltä tanniineja, jotka pehmentävät lihan makua.
Biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä valmistettuun mehevän keskitäyteläiseen luomuviiniin ei ole lisätty sulfiitteja eli se sisältää ainoastaan luonnonsulfiitteja.
Etelä-Ranskasta tuleva viini on miellyttävän hapokas ja lempeätanniininen.
Nauti riistalintujen kuten sorsan tai riekon kanssa.
Isosyinen liha kuten hirvi vaatii rinnalleen täyteläisen punaviinin.
Kun etsit sitä mahtavinta viiniä syksyn parhaimmalle riistaruoallesi!
Hienostuneen täyteläinen luomupunaviini tulee Ranskan Rhônen laaksosta, Châteauneuf-du-Papen erittäin arvostetulta viinialueelta.
Monivivahteinen ja rotevan mausteinen maku sopii erityisesti peuran tai hirven fileelle.
Tutustu viinin tanniineihin ja katso vähätanniininen sekä runsastanniininen viinivinkki!
Lue lisää »Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisää »Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »