Kuohuviini kruunaa uuden vuoden

Paras tapa toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi on järjestää juhlat hyvän ruoan ja juoman parissa. Uudenvuodenlupauksia ja tinoja tehdessä laseissa kuplii tietenkin kuohuviini.
kuohuviiniä uudeksi vuodeksi

Joulun juhlakauden huipentava uusivuosi on hyvä syy kutsua joululomilta palanneet ystävät kokoon. Perinteisesti uuttavuotta juhlistetaan näyttävillä ilotulitteilla ja tinan valamisella, joiden lisäksi hyvä ruoka ja kuohuviini kuuluvat erottamattomasti iltaan. Cocktailhenkiset juhlat pienine sormisyötävineen tai läheisen ystäväporukan kolmen ruokalajin illallinen ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja kuluneen vuoden lopettajaisiin.  

Alkumaljaksi cavaa

Uudenvuodenaattona kuohuviinin juonti on sallittua läpi illan. Kauniisti kupliva ja raikas espanjalainen cava on takuuvarma tapa aloittaa juhlat. Elegantti ja kuiva Anna de Codorníu Brut sopii hyvin alkumaljaksi ja toimii erinomaisesti rentona seurustelujuomana. Ryhdikkyytensä ansiosta cavaa voi nauttia myös viinin rinnalla läpi juhlaillallisen.   

Tunnelmallinen punaviini on hyvä valinta ruoalle

Aattoiltana tarjolla on monesti cocktailjuhliin sopivia pikkusuolaisia ja hyvän napostelukokonaisuuden voi rakentaa esimerkiksi yhdistelemällä sekä lämpimiä että kylmiä tapaksia. Täyteläiset punaviinit sopivat loistavasti pikkunaposteltavien kylkeen ja muutenkin tunnelmallisen pimeään iltaan. Isommalle juhlaväelle kannattaa valita samettisen mausteinen kahden litran hanapakkauksessa myytävä Inception Deep Layered Red -viini.

Kätevä piccolopullo keskiyöksi

Vuoden vaihtuminen on tunnelmallisinta ulkona, kun ympärillä paukkuvat raketit ja kaikkialla raikuvat iloiset uudenvuoden toivotukset. Käytännöllisin juomasuositus vuodenvaihteeseen on käteen istuva ja ihanteellisen kokoinen piccolopullo. Lasin voi jättää kotiin, sillä kuplivaa voi nauttia pikkupullosta pillillä tai suoraan pullonsuusta.

Kokeile puolikuivaa Codorníu Clásico Secia tai puolimakeaa Ballet Demi-Sec Carte Noirea.

Vinkkejä uuden vuoden juhliin:

- Varaa juotavia, erityisesti kuohuviiniä, tarpeeksi, sillä uudenvuoden juhlissa kuplivaa juodaan yleensä läpi illan ja yön. Yhdestä 0,75 litran pullosta tulee noin kuusi lasillista. - Jos järjestät cocktailhenkiset juhlat, valmista pikkusuolaisia riittävästi. Nälkä yllättää helposti vielä puolen yön h-hetken jälkeenkin. - Jos et halua satsata ilotulitteisiin, osta juhliin helppoja ja sisätiloihin sopivia tähtisädetikkuja. Kultaiset kipinät luovat ihanan juhlatunnelman. - Tinan valaminen kuuluu uuteen vuoteen. Varaa kaksi hevosenkenkää per henkilö, jotta valetusta tinasta tulee tarpeeksi iso. Sulaessaan tina muuttuu hyvin pieneksi ja hajoaa helposti, kun se kipataan veteen. - Sammuta isoimmat valot ja koristele juhlatila kauniilla kynttilöillä. Myös ulkona ammutut ilotulitukset näkyvät tällöin paremmin.