Nederburg - Laadukkaat viinit syntyvät intohimosta

Laadukkaat viinit syntyvät intohimosta

Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin tunnusmerkkejä ovat perinteet ja laatu yhdistettyinä intohimoon, tarkkuuteen ja kärsivällisyyteen. Nederburg valmistaa eloisia ja hedelmäisiä, rakenteeltaan klassisia viinejä, jotka ovat saaneet useita tunnustuksia ympäri maailman. Kuivat kesät, leudot syksyt ja sateiset talvet ovat viininviljelylle ihanteellisia. Viinitila sijaitsee Paarlissa noin 45 minuutin ajomatkan päässä Kapkaupungista.

Raikas Nederburg Riesling

Trendikäs ja palkittu Riesling-valkoviini on maultaan kuiva ja aromikkaan hedelmäinen. Viini sopii erityisesti vaalean kalan, äyriäisten ja raikkaiden salaattien kumppaniksi. Löydät sen parhaiten Alkon verkkokaupasta.

Tehty sopimaan ruoan seuraan

Nederburgin viinit täydentävät hyvin erilaisia ruokia. Nauti äyriäis-kalacurrya Nederburg The Winemasters Riesling -valkoviinin kanssa. Etelä-Afrikassa käytetään paljon itämaisia mausteita: curry on maustettu inkiväärillä ja kurkumalla.

Innovatiivinen viinintekijätiimi palkittujen viinien takana

Viinintekeminen on tiimityötä, jossa jokaisella on tärkeä roolinsa. Viiden hengen viinintekijätiimille sadonkorjuu on todella jännittävää aikaa. Silloin viinikellari pursuaa hyvää energiaa. Kun rypäleet ovat vihdoin kuukausien jälkeen kypsiä, tiimi käyttää lukemattomia tunteja varmistaakseen, että kaikki mahdollinen on tehty. Jokainen vuosikerta tuo omat haasteensa, mikä luonnollisesti aiheuttaa epävarmuutta mutta toisaalta innostus ruokkii luovuutta. Tiimi työskentelee parhaimmillaan paineen alla – sitä juuri sadonkorjuun aikana vaaditaan.

Useasti palkittu viinitalo

Nederburg valittiin International Wine & Spirit Competition (IWSC) -kilpailussa Vuoden 2016 eteläafrikkalaiseksi viinintuottajaksi. Viinitila on saavuttanut arvostetun palkinnon ensimmäisen kerran vuonna 2012. Nederburg voitti myös vuonna 2017 toistamiseen Platter´s By Diners Club -viinioppaan Vuoden viinitila -tittelin Etelä-Afrikassa.

Natasha Williams vastaa viinitiimissä valkoviineistä

"Suosikkirypälelajikkeeni on Sauvignon Blanc. Se vaatii paljon huomiota ja reagoi todella herkästi ympäristön olosuhteisiin niin viinitarhassa kuin -kellarissa. Sauvignon Blanc osaa olla haastava ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta palkitsee ruhtinaallisesti kun sitä osaa käsitellä oikein."

Nederburgin viinit on tehty sopimaan ruoan seuraan. Fiilistele makuelämyksiä Etelä-Afrikassa kokiksi opiskelleen suomalaisen ruokakirjailija Louise Merus'n resepteillä.

Etelä-Afrikka - täydellinen viinimatkakohde

Etelä-Afrikka on yksi matkalehti Mondon listaamista vuoden 2017 kiinnostavimmista matkakohteista. Upeiden luontoelämysten, kansallispuistojen ja Hyväntoivonniemeä ympäröivän rannikon lisäksi eksoottinen Etelä-Afrikka on täydellinen viinimatkakohde raikkaiden valko- ja kuohuviinien sekä mehukkaan hedelmäisten punaviinien ystäville. Oman kiehtovuutensa maahan tuo sen värikäs siirtomaahistoria, josta viinintuotantokin on saanut alkunsa.

Vieraile viinitalolla

Paarlissa noin tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista yleisö pääsee vierailemaan Nederburgin viinitalolla ja -kellareissa etukäteisvarauksella. Lue lisää ja varaa vierailusi Nederburgin kotisivuilta.

Ruoan ja viinin yhdistäminen

Etelä-Afrikan monikulttuurinen keittiö kätkee sisälleen niin curryt, rooibos-mausteen, kalat ja äyriäiset kuin Braai-grillijuhlat. Fiilistele makuelämyksiä Etelä-Afrikassa kokiksi opiskelleen suomalaisen ruokakirjailija Louise Merus'n resepteillä.

Innovatiivinen ja intohimoinen viinintekijätiimi

Halu tietää uusista asioista on erittäin tarttuvaa Nederburgilla. Se saa viinitiimin keskittymään olennaiseen, innostumaan ja syttymään. Nämä asiat myös luovat positiivisen ilmapiirin. Viinintekeminen on tiimityötä, jossa jokaisella on tärkeä roolinsa.

Nederburgin kellarimestari Andrea Freeborough on ylpeä tiimistään

"Me Nederburgilla uskomme, että perinteemme viininvalmistuksessa inspiroi ja vaikuttaa tulevaisuuteemme. Nederburg on erittäin perinteikäs viinitalo, jonka taustalta löytyy jatkuva halu uusiin innovaatioihin. Kaikkea tätä tukee erittäin jämäkkä ja kurinalainen työ. Tästä minä nautin."

Viinintekijä Natasha Williams vastaa valkoviineistä

"Suosikkirypälelajikkeeni on Sauvignon Blanc. Se vaatii paljon huomiota ja reagoi todella herkästi ympäristön olosuhteisiin niin viinitarhassa kuin -kellarissa. Sauvignon Blanc osaa olla haastava ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta palkitsee ruhtinaallisesti kun sitä osaa käsitellä oikein."

Nederburgin viinit on tehty sopimaan ruoan seuraan.

Kala-äyriäiscurry riisillä ja tomaattisalsalla

Kokkaa eteläafrikkalaisittain Louise Meruksen ja Nederburg-viinien matkassa. Mausteista curryruokaa tasapainottaa aromaattinen Sauvignon Blanc -valkoviini.

Yrttimarinoitua karitsan fileetä lehtikaalipestolla

Lehtikaalipesto ja -sipsit tuovat pikantin lisän yrttiseen karitsaan. Nauti Nederburg-punaviinin kera.

Haudutetut härän ribsit ja sienirisotto

Valmista ja nauti vaikkapa sunnuntai-päivällisellä Nederburg-punaviinin ja ystävien kanssa.

Peuranfileepihvit punaviini-hunajakastikkeessa

Täyteläisen Nederburg Shiraz -punaviinin tanniinit ja roseeksi kypsennetyn peuran fileen koostumus toimivat täydellisesti. Mukavan makeuden annokseen tuovat punaviini-hunajakastike sekä kanelilla maustettu bataattisose.

Pitkään haudutettua karitsanviulua ja bataattirisottoa

Karitsa on maustettu inkiväärillä, kanelilla ja juustokuminalla. Nauti Nederburg The Winemasters Shiraz -viinin kanssa.

Punaviinissä haudutettua naudan poskea

Tarjoa talvinen pataruoka mehevän täyteläisen punaviinin kanssa.