Resepti: keittiömestari Ari Ruoho
Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Yksi keittiömestari Ari Ruohon suosikkiruoista on pitkään haudutettu karitsan niska. Tarjoile täyteläisen Tarapaca Gran Reserva -punaviinin kanssa.
1 karitsan luullinen niska
1 valkosipuli
2 juuriselleriä
4 sipulia
rosmariinia
voita
1 varhaiskaali
suolaa & mustapippuria myllynkierrosta
4 dl merisuolaa
lisäksi paistopussi
Mausta karitsan niska kauttaaltaan suolalla ja pyöräytä myös muutama kierros mustapippuria myllystä päälle. Ruskista karitsan niska pannulla valkosipulin ja rosmariinin kanssa. Lisää muutama desilitra vettä mukaan.
Laita paistopussiin valkosipulin, sipuleiden ja rosmariinin kanssa.
Paista uunissa 180 asteessa 30 minuuttia ja jatka paistamista 3 tuntia 120-140 asteessa niin että liha on mehukkaan kypsää.
Laita vuokaan merisuolaa ja kokonaiset sellerit päälle ja kypsennä uunissa kypsiksi n 40 min 180 asteessa.
Lohko varhaiskaali kuuteen osaan. Kuumenna paistinpannu ja lisää voita lusikallinen. Ruskista kaali pannulla molemmilta puolilta ja mausta suolalla.
Ota karitsan niska uunista ja lohko annos paloiksi.
Ota liemi talteen kattilaan. Paahda valkosipulia pannulla ja hauduta liemen kanssa hetki kasaan. Siivilöi liemi.
Ota sellerit uunista, anna hetki jäähtyä ja poista kuoret ja lohko paloiksi.
Tarjoile runsasmakuisen ja täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa.
Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
Katso resepti »Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa.
Katso resepti »Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on intohimoinen suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja ja palkittu mm. Pro Gaalan Vuoden keittiöpäällikkö 2016 -palkinnolla. Tutustu Arin tekemiin ruokaohjeisiin Tarapacá-viinien seuraksi!
Lue lisää »Grillaa lammaskebabin seuraksi sitruunaa. Paahdettu sitruuna täydentää grillatun ruoan maut.
Katso resepti »