Haudutettua karitsan niskaa & paahdettu valkosipulikastike

Yksi keittiömestari Ari Ruohon suosikkiruoista on pitkään haudutettu karitsan niska. Tarjoile täyteläisen Tarapaca Gran Reserva -punaviinin kanssa.
Haudutettua karitsan niskaa, paistettua varhaiskaalia & paahdettu valkosipulikastike
Lammas Lammas Lammas
2 HLÖ
+ 60 MIN
Ainekset:
1 karitsan luullinen niska
1 valkosipuli
2 juuriselleriä
4 sipulia
rosmariinia
voita
1 varhaiskaali
suolaa & mustapippuria myllynkierrosta
4 dl merisuolaa
lisäksi paistopussi
Valmistusohjeet:
1 Mausta karitsan niska kauttaaltaan suolalla ja pyöräytä myös muutama kierros mustapippuria myllystä päälle. Ruskista karitsan niska pannulla valkosipulin ja rosmariinin kanssa. Lisää muutama desilitra vettä mukaan.
2 Laita paistopussiin valkosipulin, sipuleiden ja rosmariinin kanssa.
3 Paista uunissa 180 asteessa 30 minuuttia ja jatka paistamista 3 tuntia 120-140 asteessa niin että liha on mehukkaan kypsää.
4 Laita vuokaan merisuolaa ja kokonaiset sellerit päälle ja kypsennä uunissa kypsiksi n 40 min 180 asteessa.
5 Lohko varhaiskaali kuuteen osaan. Kuumenna paistinpannu ja lisää voita lusikallinen. Ruskista kaali pannulla molemmilta puolilta ja mausta suolalla.
6 Ota karitsan niska uunista ja lohko annos paloiksi.
7 Ota liemi talteen kattilaan. Paahda valkosipulia pannulla ja hauduta liemen kanssa hetki kasaan. Siivilöi liemi.
8 Ota sellerit uunista, anna hetki jäähtyä ja poista kuoret ja lohko paloiksi.
9 Tarjoile runsasmakuisen ja täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa.
Resepti: keittiömestari Ari Ruoho

Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.

Tutustu ravintola Nokkaan
Valmistusohjeet:
1 Mausta karitsan niska kauttaaltaan suolalla ja pyöräytä myös muutama kierros mustapippuria myllystä päälle. Ruskista karitsan niska pannulla valkosipulin ja rosmariinin kanssa. Lisää muutama desilitra vettä mukaan.
2 Laita paistopussiin valkosipulin, sipuleiden ja rosmariinin kanssa.
3 Paista uunissa 180 asteessa 30 minuuttia ja jatka paistamista 3 tuntia 120-140 asteessa niin että liha on mehukkaan kypsää.
4 Laita vuokaan merisuolaa ja kokonaiset sellerit päälle ja kypsennä uunissa kypsiksi n 40 min 180 asteessa.
5 Lohko varhaiskaali kuuteen osaan. Kuumenna paistinpannu ja lisää voita lusikallinen. Ruskista kaali pannulla molemmilta puolilta ja mausta suolalla.
6 Ota karitsan niska uunista ja lohko annos paloiksi.
7 Ota liemi talteen kattilaan. Paahda valkosipulia pannulla ja hauduta liemen kanssa hetki kasaan. Siivilöi liemi.
8 Ota sellerit uunista, anna hetki jäähtyä ja poista kuoret ja lohko paloiksi.
9 Tarjoile runsasmakuisen ja täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa.
Resepti: keittiömestari Ari Ruoho

Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.

Tutustu ravintola Nokkaan
Ainekset:
1 karitsan luullinen niska
1 valkosipuli
2 juuriselleriä
4 sipulia
rosmariinia
voita
1 varhaiskaali
suolaa & mustapippuria myllynkierrosta
4 dl merisuolaa
lisäksi paistopussi
Lisää muistilistaan
  • Täsmävalinta
  • Kokeile myös

    Karitsatartar & lipstikkakreemi

    Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
  • Alkuruoaksi

    Kuhaceviche suolatuilla marjoilla

    Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa. Tarjoa kuha-ceviche raikkaan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa, sillä viinistä löytyy sopivasti ryhtiä ja aromikkuutta vaalealle kalalle.