Viinijoulukalenteri viinin ystäville

Katso viinisuositukset ja vinkit joulukuulle 2023. Viinijoulukalenteri sisältää 24 erilaista juomasuositusta joko pienessä piccolo-pullossa tai isommassa 37,5 cl tai 75 cl koossa. Valmiista listasta nappaat helposti myös viinilahjavinkit!

viinijoulukalenteri

Viini joulukalenteristamme löytyy kuohuviinejä joulukuun juhlahetkiin, arkipäivän alkoholittomia viinejä, lämmittäviä glögejä sekä meheviä punaviinejä.

Miten aikuisten viinijoulukalenteri tehdään?

Voit toteuttaa kalenterin juuri sinulle sopivalla tavalla: perinteisen 24 "luukun" kautta tai esimerkiksi juhlistamalla 4 adventtia niihin sopivilla pulloilla. Valitse suosikkisi, tilaa tuotteet Alkon verkkokaupasta suoraan lähimyymälääsi ja kääri pullot kauniiseen silkkipaperiin. Helppoa!

1. joulukuuta = Glöet Rosé

Joulukuu on viimein täällä! Joulukuun ja joulukalenterin ensimmäinen päivä korkataan juhlavasti tämä vuoden uutuusglögikuohuvalla!

Talven juhlakauteen sopiva roseekuohuviinipohjainen Glöet Rosé yhdistää glögimausteet ja kuohuviinin. Tarjoile kylmänä sellaisenaan tai pienten alkuruokien seurana. Täydellinen yhdistelmä joulun odotuksen hetkiin!

2. joulukuuta = Le Contesse Prosecco

Joulu voi olla myös vihreä! Ihastuttavan raikas ja hedelmäinen Le Contesse Prosecco Brut -luomukuohuviini ilahduttaa luomujoulun viettäjiä ja myös vegaani-ystävä kohottaa maljan huoletta.

Vinkki: Tee piccolo-pulloista ”joulukuusi” ja isosta magnum-pullosta kilistelee koko suku!

3. joulukuuta = Fresita-kuohuviini

Mikä on joulunpunainen ja maistuu mansikalta? Aidoista mansikoista tehty Fresita-kuohuviini tietenkin! Tämä herkku sopii nautittavaksi sellaisenaan sekä jouluisiin drinkkeihin. Kokeile raikasta ja näppärästi valmistuvaa Jouluspritziä.

Viinijoulukalenteri - Fresita

4. joulukuuta = LYV Rosé

Raikasta kepeyttä kauniissa pullossa! Nauti kuiva ja sitruksinen rosee pikkujoulujen aperitiivina. Monipuolinen rosé sopii erityisesti kalan, salaattien sekä kasvisten kanssa. Löydät LYV-roseeviinin sekä normikokoisessa 75 cl pullossa että pienemmässä 37,5 cl pullossa.

Vinkki! Kaunis pullo sopii myös erinomaisesti viemiseksi tai joululahjaksi. Siinä on lasinen korkki, joka on helppo sulkea ja avata uudelleen. Tutustu pullon uudelleenkäyttövinkkeihin.

5. joulukuuta = Lindeman's Shiraz Cabernet

Järjestä joulukortti-työpaja. Työpajaa varten tarvitset sakset, kortteja, koristelutarvikkeita, askartelevia ystäviä, helposti tarjoiltavaa suupalaa sekä hiilineutraaliksi sertifioitua Lindeman's Shiraz Cabernet -punaviiniä, josta voit valmistaa herkullisen Fireplace Dream -viinidrinkin

6. joulukuuta = Pongracz Rosé Brut

Nostetaan malja Suomen syntymäpäivän kunniaksi!

Elegantti Pongracz Rosé Brut on erinomainen valinta itsenäisyyspäivän juhlamaljaksi tai Linnanjuhlien kisastudion juhlabuffet-kuohuvaksi. Roseekuohuviinin maku on erittäin kuiva, hennon paahteinen ja sitruksinen. Pehmeät kuplat saavat aikaan veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman!

7. joulukuuta = Leitz Zero-Point-Five Cabernet Sauvignon

Paluu arkeen itsenäisyyspäivän jälkeen maistuu makeammalta mehevän hilloisen ja marjaisan alkoholittoman Cabernet -punaviinin ja lohtupastaruoan kanssa.

Kokeile herkullista Pasta Arrabiata -reseptiä ja nauti hetkestä omaa aikaa ennen joulukiireiden alkamista.

8. joulukuuta = Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet

Perjantaina on lupa hemmotella itseään! Nauti luksuksesta viikonlopun kunniaksi ja avaa palkitun australialaisen huippuviinitalon mehevän täyteläinen punaviini 0,375cl pullossa.

9. joulukuuta = Anna de Codorníu

Annan päivänä käynnistyvät jouluvalmistelut toden teolla! Muista siis rakasta Annaa, Annea, Annelia, Annia, Anua, Annikkia, Annikaa ja Annukkaa nimipäivään sopivalla elegantilla Anna de Codorníu -cavalla.

10. joulukuuta = Wolf Blass House of the Dragon

Tonttujen lisäksi joulukuussa tanssivat myös lohikäärmeet! House of The Dragon -sarjan laadukas nimikkoviini on täydellinen lisä joulukalenteriin tai vaikkapa joululahja sarjan fanille. Katso joululomalla ensimmäinen kausi uudelleen ja nauti kotikatsomossa lasillinen mehevää punaviiniä ja lautasellinen herkullisia pikkusuolaisia.

11. joulukuuta = Cune Reserva 37,5 cl

Täyteläisen mehevä Riojan pikkupullo sopii hyvin kahdelle hengelle arki-iltaan. Nauti tuhdimpien riistapatojen tai burgundin padan kanssa.

12. joulukuuta = 12 knights

12 Knights on kunnianosoitus portugalilaisille ritareille ja kertoo kuuluisan tarinan 12 rohkeasta miehestä, jotka taistelivat puolustaakseen omaa maataan sekä Portugalin kansaa. Pulloa koristava miekka on symboli ritarien rohkeudesta. Miekan takaa paljastuu nautinnollinen, elegantti punaviini, joka sopii erinomaisesti seurusteluun ja hieman mausteisempien liharuokien kanssa.

13. joulukuuta = Tarapacá Reserva Organic Syrah

Täyteläinen ja hienostunut luomuviini Chilestä kätevän kokoisessa puolikkaassa pullossa on mehevä kumppani lohduttaville ja runsaille pataruuille.

Viini on valmistettu luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä, 10 kuukautta kypsyttäen tammitynnyreissä.

14. joulukuuta = Los Intocables Black Malbec

Lahjattomat vai Lahjomattomat? Bourbon-tynnyrissä kypsytetty argentiinalainen Los Intocables Black Malbec on loistava viini 'lahjomattomalle' hyvän viinin ystävälle.

Vinkki! Löydät viinin Alkoista myös valmiissa lahjapakkauksessa.

15. joulukuuta = Blossa Alkoholfri Glögg

Sääennusteemme mukaan lähipäivinä on luvassa kylmiä päiviä, mutta sitäkin lämpimämpiä hetkiä yhdessä tärkeimpien ihmisten seurassa. Alkoholiton Blossa Glögg lämmittää kuin ystävän kutoma ihana kaulahuivi.

Viinijoulukalenteri - Blossa yläpuolelta
Vegan
Blossa Alkoholfri Glögg

Blossa Alkoholfri Glögg

Suomi

4,19 €

Menovinkki! Joulukuun 15. päivänä avataan Vanhan Joulutori Helsingissä, kutsu siis ystäväsi mukaan nauttimaan joulun tunnelmasta!

16. joulukuuta = Codorníu Clasico Sec

Viimeiset pikkujoulut ennen joulua? Suomen suosituin kuohuviini on tyyliltään klassinen cava. Sopiva ripaus makeutta tekee siitä monipuolisen juhlajuoman ja moneen makuun sopivan. Codorníun puolikuiva maku on edukseen myös ruoan kanssa ja komppaa hyvin niin suolaisia kuin hieman makeampiakin pikkutarjottavia.

Tämän cavan löydät niin piccolossa, puolikkaassa ja normikokoisessa pullossakin.

17. joulukuuta = Antiche Terre Amarone Baorna

Voitokas Antiche Terre Amarone Baorna on hurmannut Viinilehden tuomariston, ja se palkittiin Vuoden punaviininä vuonna 2021! Ota vielä ennen jouluaaton kiireitä hetki aikaa itsellesi tämä vivahteikas punaviini seuranasi. Lisää comboon vielä herkullinen juustolautanen ja huippuilta on taattu.

Vinkki! Upea Amarone on aina arvostettu joululahja viininystävälle.

18. joulukuuta = Ogier Artesis

Lahjat paketoitu, paperi loppunut, teippi ei irtoa sormista ja joululaulut tulevat korvista?

Onneksi uunissa hautuu lohturuoka, jota jo lasissa seurakseen odottelee tyylikäs ranskalainen Ogier Artesis Côtes du Rhône Rouge.

19. joulukuuta = 19 Crimes Red Blend

No onkos täällä kilttejä aikuisia? Oli tai ei, mutta aina löytyy tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva 'partner in wine': supersuositut 19 Crimes -viinit kertovat Australiaan aikoinaan karkotettujen englantilaisten ja irlantilaisten vankien tositarinat.

Viinijoulukalenteri - 19 Crimes Red Blend

20. joulukuuta = Sancrispino Syrah Merlot Organic

Tänään vietetään kansainvälistä sangriapäivää! Valmista siis herkullinen talvisangria päivän kunniaksi. Talvisangria valmistuu helposti, kun kuumennat tetrallisen Sancrispino Syrah Merlot-punaviiniä ja inkivääriolutta samassa suhteessa. Testaa helppo ja herkullinen ohje ja ihastu!

21. joulukuuta = Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling Alcohol Free

Helsingin Sanomien Paras alkoholiton valkoviini -testivoittaja eikä syyttä! Tämä alkoholiton valkoviini on raikas, puolikuiva sitruksisen makuinen saksalainen Riesling, joka on erittäin monikäyttöinen ruokaviini. Täydellinen lisä vaikkapa joulupöytään kalojen kaverina tai välipäivinä aasialaisen ruuan kera.

22. joulukuuta = Zonin Prosecco

Italian tunnetuin kuohuviini Zonin Prosecco on täydellinen kaveri lähestyvän aaton fiilistelyyn. Kaada itsellesi lasillinen kuohuvaa ja kääräise viimeiset paketit kuusen alle. Joulu saa tulla!

23. joulukuuta = Blossa 23 Gamla Stan

Tämän vuoden Blossa vuosikerta-glögi juhlistaa 20-vuotista taivaltaan palaamalla Blossan alkulähteille Tukholman vanhaankaupunkiin eli Gamla staniin, jossa ensimmäinen Blossa-glögi pullotettiin yli sata vuotta sitten. Pimeässä loistava pullo tuo kirjaimellisesti valoa pimeän vuodenajan keskelle.

Vinkki! Löydät Blossa 23 -glögin myös alkoholittomana useista K-ryhmän ruokakaupoista.

24. joulukuuta = Laroche Chablis L

Ihanaa, jouluaatto! Joulukalenterin viimeisenä päivänä nautitaan tietysti ranskalaista klassikkoa Laroche Chablis -huippuviiniä. Se on paitsi loistava joulupöydän kalaruokien kaveri, mutta myös muistutus joulun hengestä eli toisten huomioimisesta, omastaan jakamisesta ja lähimmäisenrakkaudesta.

Viinijoulukalenteri - Laroche Chablis L