Viinijoulukalenteri viinin ystäville

Katso viinisuositus ja vinkit jokaiselle vuoden 2021 joulukuun päivälle. Viinimaan viini joulukalenteri sisältää 24 erilaista juomasuositusta joko piccolo, puolikkaassa tai kokonaisessa pullossa. Valmiista listasta nappaat helposti myös viinilahjavinkit!
viinijoulukalenteri

Viini joulukalenteristamme löytyy kuohuviinejä joulukuun juhlahetkiin, arkipäivän alkoholittomia viinejä, lämmittäviä glögejä sekä meheviä punaviinejä.

Miten aikuisten viinijoulukalenteri tehdään?

Valitse suosikkisi, tilaa tuotteet Alkon verkkokaupasta suoraan lähimyymälääsi, tulosta viinitietoutta viinien kaveriksi ja kääri pullot kauniiseen silkkipaperiin. Helppoa!

1. joulukuuta = Blossa Sparkling

Joulukuu on viimein täällä! Joulukuun ja joulukalenterin ensimmäinen päivä korkataan juhlavasti Blossa Sparkling -kuohuvalla!

Syksyn ja talven juhlakauteen sopiva raikas ja hedelmäinen Blossa Sparkling & Spices Citrus yhdistää glögimausteet ja kuohuviinin. Tarjoile kylmänä ja pienten alkuruokien seurana. Täydellinen yhdistelmä joulua juhlistaviin hetkiin.

2. joulukuuta = Le Contesse Prosecco

Joulu voi olla myös vihreä! Ihastuttavan raikas ja hedelmäinen Le Contesse Prosecco Bio Brut ilahduttaa luomujoulun viettäjiä ja myös vegaani-ystävä kohottaa maljan huoletta.

Vinkki: Tee piccolo-pulloista ”joulukuusi” ja magnum-pullosta kilistelee koko suku!

3. joulukuuta = Canti Prosecco Rosé

Joulukalenterin viinivinkki musiikin ystävälle! Yllätä ystäväsi kauniilla joululaululla - tai anna hänelle lahjaksi trendikkäästi soiva roseeprosecco Canti Prosecco Rosé. Canti nimittäin tarkoittaa suomeksi 'lauluja' tai ilmaisua 'sinä laulat'. Nimi kuvastaa myös sinfoniaa makujen ja tunteiden välillä.

Cantin löydät Alkon verkkokaupasta normaalikokoisessa tai pienessä piccolopullossa.

Canti Prosecco Rosé

4. joulukuuta = Fresita-kuohuviini

Mikä on joulunpunainen ja maistuu mansikalta? Aidoista mansikoista tehty Fresita-kuohuviini tietenkin! Tämä herkku sopii niin jouluisiin drinkkeihin kuin uudenvuoden juhlintaan.

Kenelle mansikoita rakastavalle ystävälle käärisit Fresita-piccolon lahjaksi?

5. joulukuuta = Lindeman's Shiraz Cabernet

Järjestä joulukortti-työpaja. Työpajaa varten tarvitset sakset, kortteja, koristelutarvikkeita, askartelevia ystäviä, helposti tarjoiltavaa suupalaa sekä hiilineutraaliksi sertifioitua Lindeman's Shiraz Cabernet -punaviiniä, josta voit valmistaa herkullisen Fireplace Dream -viinidrinkin

6. joulukuuta = Pongracz Rosé Brut

Nostetaan malja Suomen syntymäpäivän kunniaksi!

Elegantti Pongracz Rosé Brut on erinomainen valinta itsenäisyyspäivän juhlamaljaksi tai Linnanjuhlien kisastudion juhlabuffet-kuohuvaksi. Roseekuohuviinin maku on erittäin kuiva, hennon paahteinen ja sitruksinen. Pehmeät kuplat saavat aikaan veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman!

Pongracz Rosé Brut

7. joulukuuta = Lindeman's Alcohol Free Cabernet Sauvignon

Paluu arkeen itsenäisyyspäivän jälkeen maistuu makeammalta mehevän hilloisen ja marjaisan alkoholittoman Cabernet -punaviinin ja lohtupastaruoan kanssa.

Kokeile herkullista Pasta Arrabiata -reseptiä ja nauti hetkestä omaa aikaa ennen joulukiireiden alkamista.

8. joulukuuta = Casal Garcia Rosé

Roseeta keskellä talvea?! Kyllä, sillä rosee toimii myös talviaikaan. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen portugalilainen roseeviini, jossa aistii herkullisia mansikan ja vadelman aromeja. Viinilehden Vuoden 2020 roseeviiniksi valittu Casal Garcia on oivallinen viinivinkki kaikille kesää kaipaaville. Valitse puolikas tai kokonainen pullo.

Casal Garcia

9. joulukuuta = Anna de Codorníu

Annan päivänä käynnistyvät jouluvalmistelut toden teolla! Muista siis rakasta Annaa, Annea, Annelia, Annia, Anua, Annikkia, Annikaa ja Annukkaa nimipäivään sopivalla elegantilla Anna de Codorníu -cavalla.

Tämän laadukkaan kuohuviinin löydät Alkosta niin piccolona kuin luomuviininä normikokoisessa pullossa, joka pukeutuu marras-joulukuuksi myös tyylikkääseen "tikkitakkiin"

Anna de Codorníu

10. joulukuuta = Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet

Viikonloppuna on lupa hemmotella itseään! Kokeile palkitun australialaisen huippuviinitalon mehevän täyteläinen punaviini Shiraz ja Cabernet Sauvignon -rypälelajikkeista 0,375cl pullossa. Todellista luksusta perjantain kunniaksi.

11. joulukuuta = Attitude Cola Glögg

1. Avaa joululaulu-radiokanava 2. Pue päällesi uusi Ugly Christmas Sweater 3. Järjestä ystävillesi glögikekkerit.

Attitude Cola Glögg yhdistää punaviinin, glögimausteet ja cola-aromin sopuisasti yhteen muodostaen raikkaan ja pehmeän täyteläisen makukokemuksen. 

12. joulukuuta = Tarapacá Reserva Organic Syrah

Täyteläinen ja hienostunut luomuviini Chilestä kätevän kokoisessa puolikkaassa pullossa on mehevä kumppani lohduttaville ja runsaille pataruuille.

Viini on valmistettu luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä, 10 kuukautta kypsyttäen tammitynnyreissä. Tammikypsytyksen jälkeen viini on kypsynyt vielä 2 kuukautta pullossa.