Louis Roederer vuoden paras kuohuviinituottaja

Premium-samppanjatalo Louis Roederer on valittu Lontoossa järjestetyssä samppanjoiden ja kuohuviinien maailmanlaajuisessa kilpailussa vuoden parhaimmaksi kuohuviinituottajaksi.
Champagne Louis Roederer

Louis Roederer voitti huippusamppanjoillaan useita kategorioita, muun muassa Cristal 2002 Magnum valittiin sekä parhaimmaksi samppanjaksi että parhaimmaksi kuohuviiniksi maailmassa. Louis Roederer Rosé 2010 puolestaan valittiin parhaimmaksi vuosikerta-roseesamppanjaksi.

Suomessa on Alkon valikoimassa saatavilla Louis Roederer Brut Premier sekä juuri Alkon vakiovalikoimaan noussut talon lippulaivasamppanja ja yksi samppanjamaailman ikonisimmista Prestige Cuvee –samppanjoista Cristal Brut 2009.

Cristalin historia on ainutlaatuinen. Venäjän tsaari Aleksanteri II pyysi vuonna 1876 Roedereria valmistamaan samppanjan, joka olisi kirkkaassa pullossa, paksulla tasapohjalla ja kultaisella etiketillä. Tasapohja takasi sen, ettei pullon pohjaan voinut piilottaa pommia ja kirkas pullo puolestaan sen, ettei itse samppanjaan pystynyt ujuttamaan myrkkyä. Samppanjaan valittiin parhaimpien ja vanhimpien köynnösten rypäleet. Pullot olivat kristallia, jonka mukaan kuohuva sai myös nimensä.

Roedererin samppanjat ovat loistavia valintoja täydellisiin juhlahetkiin, mutta ne toimivat loistavasti myös ruokakumppaneina esimerkiksi kaloille ja äyriäisille.