Jälkiruoka

Tutustu herkullisiin jälkiruokaresepteihin ja viinisuosituksiin.

  • Amarula-jäätelöt

    Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
  • Cavasorbetti

    Raikas ja herkullinen sorbetdrinkki syntyy Anna de Codorniu -luomucavasta. Nauti drinkkinä tai jälkiruoan sijaan.
  • Suomalainen pannacotta ja kesämarjakeitto

    Tee vieraillesi suomalainen versio italialaisesta pannacottasta ja tarjoile se kesämarjakeiton kanssa, johon tulee Fresita-kuohuviiniä.
  • Tarte Tatin omenapiirakka

    Tarte Tatin on klassinen ranskalainen omenaherkku, joka nautitaan makean jälkiruokaviinin kanssa.
  • Mansikka-mascarponekakku

    Herkullinen mansikka-mascarponekakku kostutetaan Fresita-kuohuviinillä.
  • Glögipannacotta

    Tämä herkullinen glögillä kruunattu ja kookosmaidosta valmistettu pannacotta maistuu talven jälkiruokana. Katso resepti Hanna Stoltin uusimmasta ruokakirjasta VEGE Talvi.
  • Amarulalla maustettu chia-suklaavanukas

    Amarula Marula Fruit Cream -liköörillä maustettu suklainen chia-vanukas hurmaa niin brunssi- kuin päivällisvieraatkin. Vanukas on helppo valmistaa ja korkeasta lasista tarjoiltuna annos on juhlavan näköinen!
  • Pistaasipiparit

    Kokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Nautitaan tietenkin Blossa-glögin kanssa.
  • Mustikka-inkivääri kuppikakut

    Makeaa.fi -leivontabloggaaja Liisan herkullisten kuppikakkujen mausteena on kotimainen luomumustikkalikööri.
  • Mustikka-sitruunamoussekakku

    Makeaa.fi -leivontabloggaaja Liisan kauniin moussekakun mausteena on kotimainen luomumustikkalikööri.
  • Naistenpäivän minikakut

    Jokainen nainen ansaitsee silloin tällöin hemmottelua ja mikä sen ihanampaa, kuin itse leivotut ja koristellut leivokset.
  • Puolukka-Blossa-brownie

    Glögi sopii hyvin myös leivonnaisiin. Kokeile Blossan glögimestari Åsa Orsvärnin suosikkireseptiä!
  • Delizie di Limone - sitruunatorttu

    Italialainen sitruunatorttu nautitaan tietenkin italialaisen matala-alkoholisen ja makean pirskahtelevan Moscato d'Asti -viinin kanssa.
  • Fresita jäädyke

    Ihanan mansikkainen Fresita-kuohuviini sopii hyvin myös helppojen mansikkajäädykkeiden valmistamiseen.
  • Paahdetut vaahtokarkit ja suklaakastike

    Vaahtokarkit, mansikat ja suklaakastike ovat kuin tehtyjä Fresita-kuohuviinille.
  • Inkivääripavlovat marinoiduilla mustikoilla

    Makeaa.fi -leivontablogaaja Liisan herkullisten pavlovien mustikkamarinadissa maistuu kotimainen luomulikööri.
  • Syyssoiden pavlova

    Syksyn jälkiruokana maistuu ihana pavlova karpalokruunulla ja kinuskiraidoilla. Jälkiruokaviiniksi sopii makea kuohuviini J.C. Le Roux La Fleurette.
  • Täytetyt Blossa-aprikoosit

    Glögillä marinoitujen aprikoosien sisältä löytyy vuohenjuustoa. Makean ja suolaisen yhdistelmä on pettämätön.
  • Uunibrie

    Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen Tarapaca Brut -kuohuviinin kanssa.
  • Amarula Ice Dream

    Kylmä ja kuohkea jälkiruokajuoma on herkullisen helppoa valmistaa ja nauttia.